Robert Makłowicz zdradza swój wielkanocny sekret. "Bez tego to nędzny żureczek"

Natalia Jabłońska

Natalia Jabłońska

Robert Makłowicz zdradził, co trzeba dodać do wielkanocnego żuru, żeby naprawdę dobrze smakował
Robert Makłowicz zdradził, co trzeba dodać do wielkanocnego żuru, żeby naprawdę dobrze smakował Andrzej Banas/Polska Press/East NewsEast News

Robert Makłowicz: "Jeśli nie czuć czosnku, to nie żurek"

Jeśli nie czuję intensywnego smaku czosnku w żurze, to taki żur mam za nic. To po prostu jest jakiś nędzny i straszny żureczek
Żurek wielkanocny nie jest trudny w przygotowaniu, ale trzeba pilnować kilku rzeczy
Żeby żurek miał intensywny smak, trzeba dodać do niego czosnku123RF/PICSEL

Domowy zakwas - podstawa sukcesu

Esencjonalny wywar i sztuka pyrkania

Talerz zupa z kawałkami chleba, kukurydzą i szynką na stole z obrusem. Obok leży łyżka na kolorowej serwetce z wzorem w zające i kwiaty.
Mało kto wyobraża sobie Wielkanoc bez żurku. Robert Makłowicz zdradza swój sekret na intensywny smakARKADIUSZ ZIOLEKEast News

Finalne szlify - przyprawy i chlebowa miska

Indyjski chaos, mistyczna pudźa i krowa na własność. Z życia nomadkiINTERIA.PL