Ryby o najmniejszej i największej zawartości metali ciężkich i dioksyn

Śledź, ale nie bałtycki. Śledzia z Atlantyku możemy jeść bez obaw
Śledź, ale nie bałtycki. Śledzia z Atlantyku możemy jeść bez obaw123RF/PICSEL

Składniki

Dlaczego w ogóle warto jeść ryby?

Wybieraj właśnie te ryby. Mają najwięcej witaminINTERIA.TVInteria.tv

Ryby, których lepiej unikać

Zrezygnujmy z popularnej pangi i tilapii, mają sporo dioksyn i metali ciężkich
Zrezygnujmy z popularnej pangi i tilapii, mają sporo dioksyn i metali ciężkich123RF/PICSEL

Składniki

Ryby o najmniejszej zawartości metali ciężkich i dioksyn

Łosoś jest bardzo zdrowy, nie warto z niego rezygnować
Łosoś jest bardzo zdrowy, nie warto z niego rezygnować123RF/PICSEL
Owoce morza są niskokaloryczne i nie tak zanieczyszczone jak niektóre gatunki ryb
Owoce morza są niskokaloryczne i nie tak zanieczyszczone jak niektóre gatunki ryb123RF/PICSEL

Ile ryb i jak często

Składniki