Reklama

Reklama

Sałatka z tuńczykiem

Sałatka z tuńczykiem to świetny pomysł na szybkie, smaczne i zdrowe danie na obiad czy na kolację. Sałatka z tuńczykiem jest lubiana zarówno przez dorosłych jak i dzieci.

Składniki

  • 2 łyżki oliwy
  • 5 sztuk anchois
  • 0,5 czerwonej cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 5 pomidorków koktajlowych
  • 0,5 szklanki sałaty
  • 150 g tuńczyka w sosie własnym
  • 1 jajko
  • 0,5 papryki
  • 1 łyżeczka musztardy francuskiej
  • sól, pieprz

Sałatka z tuńczykiem - przygotowanie

1. Tuńczyka osączyć z zalewy, sałatę umyć i osuszyć, anchois drobno posiekać, cebulę pokroić w piórka, pomidorki koktajlowe i jajko podzielić na ćwiartki, paprykę posiekać w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę.

2. Na talerzu ułożyć sałatę, paprykę, anchois, cebulę, pomidorki i tuńczyka. Dokoła ułożyć podzielone na ćwiartki jajko.

3. Wymieszać oliwę, musztardę, czosnek, sól i pieprz, tak przygotowanym sosem polać sałatkę i natychmiast podawać.

Sprawdź też inne przepisy na dania z ryb:

Curry z rybą

Reklama

Ryba z sosem cytrynowym

Kotlety z ryby i ziemniaków

Zobacz również:

INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje