Schab w młodej kapuście: Pyszny letni obiad

Katarzyna Adamczak

Oprac.: Katarzyna Adamczak

emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Lubię to
like
Super
relevant
515
Udostępnij
Schab gotowany w młodej kapuście to prawdziwy rarytas
Schab gotowany w młodej kapuście to prawdziwy rarytas123RF/PICSEL

Pomysł na obiad: Schab w młodej kapuście

Składniki

  • 0,5 kg schabu
  • kilka łyżek mąki pszennej
  • 1 cebula
  • 1 kostka rosołowa lub 1,5 szklanki domowego bulionu
  • 1 puszka krojonych pomidorów
  • 0,5 główki młodej kapusty
  • 3 - 4 łyżki koperku
  • sól i pieprz do smaku
  • tłuszcz do smażenia (olej lub smalec)
Młoda kapusta ma delikatny smak
Młoda kapusta ma delikatny smak123RF/PICSEL

Schab w młodej kapuście: Przepis

  1. Schab pokrój w plasterki, a następnie delikatnie rozbij tłuczkiem do mięsa (plastry nie powinny być zbyt cienkie).
  2. Kotlety obtocz w mące pszennej, a następie dopraw solą i pieprzem.
  3. Obsmaż na niewielkiej ilości tłuszczu z obu stron. 
  4. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na maśle w garnku, w którym będzie gotować schab. 
  5. Przełóż schab do rondla z cebulą i wlej bulion. Gotuj przez 30 minut pod przykryciem. 
  6. Po tym czasie dodaj pomidory z puszki i gotuj jeszcze przez 20 minut. 
  7. W tym czasie umyj kapustę i wykrój z niej twarde części. Warzywo poszatkuj na cienkie paski i dodaj do garnka. Gotuj tak długo, aż kapusta zmięknie.
  8. Koperek umyj i drobno posiekaj, wrzuć go do garnka na kilka minut przed końcem gotowania. 
Video Player is loading.
Loaded: 0%
  • subtitles off, selected
Current Time 0:00
Duration -:-
Stream Type LIVE
reklama
dzięki reklamie oglądasz za darmo
„Ewa gotuje”: Schab pieczony w mleku
„Ewa gotuje”: Schab pieczony w mlekuPolsatPolsat
emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
286
Super
relevant
99
Hahaha
haha
66
Szok
shock
42
Smutny
sad
12
Zły
angry
10
Lubię to
like
Super
relevant
515
Udostępnij
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Przejdź na