Soczyste mięso w chrupiącej panierce. Czego chcieć więcej na niedzielnym obiedzie?
Przygotowanie:
Plastry schabu umyj, osusz, cienko rozbij przez folię spożywczą. Natrzyj z obydwu stron solą i pieprzem.
Jajka roztrzep z łyżeczką słodkiej papryki, szczyptą soli i miodem. Bułkę tartą wymieszaj z sezamem.
Schabowe panieruj najpierw w masie jajecznej, obtocz w bułce tartej z sezamem (panierkę mocno dociśnij). Olej rozgrzej na patelni, włóż kotlety, usmaż na małym ogniu na złoty kolor z obydwu stron. Dokładnie osącz z tłuszczu.
Podawaj z ziemniakami z wody lub frytkami, w towarzystwie surówki z białej kapusty.
***
Zobacz także:
Przekaż 1% na pomoc dzieciom - darmowy program TUTAJ>>>