Schab w sezamowej panierce
Schab w sezamowej panierce - czego chcieć więcej na niedzielnym obiedzie? Mięso otoczone w tych ziarnach to poezja. Schab w sezamowej panierce pozostanie w twej pamięci na długo, a być może stanie się stałym gościem na twoim stole.
Schab w sezamowej panierce - przygotowanie
Plastry schabu umyj, osusz, cienko rozbij przez folię spożywczą. Natrzyj z obydwu stron solą i pieprzem.
Jajka roztrzep z łyżeczką słodkiej papryki, szczyptą soli i miodem. Bułkę tartą wymieszaj z sezamem.
Schabowe panieruj najpierw w masie jajecznej, obtocz w bułce tartej z sezamem (panierkę mocno dociśnij). Olej rozgrzej na patelni, włóż kotlety, usmaż na małym ogniu na złoty kolor z obydwu stron. Dokładnie odsącz z tłuszczu.
Podawaj z ziemniakami z wody lub frytkami, w towarzystwie surówki z białej kapusty.
Sprawdź też inne nasze przepisy:
Zobacz także: