Reklama

Reklama

Schab w sezamowej panierce

Soczyste mięso w chrupiącej panierce. Czego chcieć więcej na niedzielnym obiedzie?

Czas przyrządzenia: 30 minut
Składniki dla: 4 porcje

Składniki

  • 4 grube plastry schabu
  • 2-3 łyżki sezamu
  • 5 łyżek bułki tartej (najlepiej domowej)
  • 2 jajka
  • sól, pieprz, słodka papryka
  • olej
  • łyżeczka miodu

Przygotowanie:

Reklama

Plastry schabu umyj, osusz, cienko rozbij przez folię spożywczą. Natrzyj z obydwu stron solą i pieprzem.

Jajka roztrzep z łyżeczką słodkiej papryki, szczyptą soli i miodem. Bułkę tartą wymieszaj z sezamem.

Schabowe panieruj najpierw w masie jajecznej, obtocz w bułce tartej z sezamem (panierkę mocno dociśnij). Olej rozgrzej na patelni, włóż kotlety, usmaż na małym ogniu na złoty kolor z obydwu stron. Dokładnie osącz z tłuszczu.

Podawaj z ziemniakami z wody lub frytkami, w towarzystwie surówki z białej kapusty.

***

Zobacz także:

Przekaż 1% na pomoc dzieciom - darmowy program TUTAJ>>>






Dowiedz się więcej na temat: schab | kotlety schabowe | sezam | pomysł na obiad | danie na obiad

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje