Reklama

Reklama

Schab po bałkańsku

Schab bez kości nie musi być nudny! Zamiast przyrządzać kolejną pieczeń, roladę czy kotlety, spróbujcie sposobu, dzięki któremu na nowo odkryjecie soczysty smak wieprzowiny. Kruche mięso w potrawce z pieczarkami, pomidorami, odrobiną papryki i kiszonych ogórków z delikatnymi przyprawami - w parę chwil przygotujecie przepyszne danie, które świetnie sprawdzi się również jako lunch do pracy. Schab po bałkańsku to świetny pomysł na obiad.

Składniki

  • 500 g schabu bez kości
  • czerwona papryka
  • 250 g pieczarek
  • 4 pomidory
  • ogórek kiszony
  • 3 cebule
  • ząbek czosnku
  • łyżka masła
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • 0,5 łyżeczki słodkiej papryki

Schab po bałkańsku to proste danie jednogarnkowe o niesamowitym aromacie. Zobacz, jak przyrządzić je krok po kroku:

Ze schabu możesz przygotować tradycyjne kotlety schabowe.

Smakowitą propozycją jest również schab w sezamowej panierce.

Klasyką polskiej kuchni jest też oczywiście schab ze śliwkami.

Reklama

INTERIA.PL

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: schab | wieprzowina | dania mięsne

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje