Reklama

Schab po bałkańsku

Schab bez kości nie musi być nudny! Zamiast przyrządzać kolejną pieczeń, roladę czy kotlety, spróbujcie sposobu, dzięki któremu na nowo odkryjecie soczysty smak wieprzowiny. Kruche mięso w potrawce z pieczarkami, pomidorami, odrobiną papryki i kiszonych ogórków z delikatnymi przyprawami - w parę chwil przygotujecie przepyszne danie, które świetnie sprawdzi się również jako lunch do pracy. Schab po bałkańsku to świetny pomysł na obiad.

Składniki

  • 500 g schabu bez kości
  • czerwona papryka
  • 250 g pieczarek
  • 4 pomidory
  • ogórek kiszony
  • 3 cebule
  • ząbek czosnku
  • łyżka masła
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • 0,5 łyżeczki słodkiej papryki

Schab po bałkańsku to proste danie jednogarnkowe o niesamowitym aromacie. Zobacz, jak przyrządzić je krok po kroku:

Ze schabu możesz przygotować tradycyjne kotlety schabowe.

Smakowitą propozycją jest również schab w sezamowej panierce.

Klasyką polskiej kuchni jest też oczywiście schab ze śliwkami.

Reklama

INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: schab | wieprzowina | dania mięsne

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy