Sernik na zimno w pucharkach. Przepis Ewy Wachowicz
Sernik na zimno w pucharkach, zaprezentowany w programie "Ewa Gotuje", zachwyci każdego. Z podstawowych składników i za pomocą prostych kroków stworzysz warstwowy deser o kremowej konsystencji i owocowym smaku.
Przepis z programu Ewy Wachowicz "Ewa Gotuje"
Sernik na zimno w pucharkach. Składniki
- 500 g waniliowego serka homogenizowanego
- ½ łyżeczki żelatyny
- 100 ml wody
- kilka truskawek
- kilka okrągłych biszkoptów
Dekoracja
- biszkopty
- truskawki
- mięta

Sposób przygotowania sernika na zimno w pucharkach
- Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Odstawić do przestudzenia.
- Serek przełożyć do miski. Wlać żelatynę i wymieszać.
- Truskawki pokroić na kawałki.
- Do pucharków nałożyć trochę serka, pokruszyć nieco biszkoptów, nałożyć truskawki a na truskawki serek.
- Wstawić do lodówki, by deser stężał.
- Udekorować całymi biszkoptami, truskawkami i miętą.
Polecamy również:
