„Ewa gotuje”: Sernik na zimno w pucharkachPolsat

Sernik na zimno w pucharkach. Przepis Ewy Wachowicz

Sernik na zimno w pucharkach, zaprezentowany w programie "Ewa Gotuje", zachwyci każdego. Z podstawowych składników i za pomocą prostych kroków stworzysz warstwowy deser o kremowej konsystencji i owocowym smaku.

Przepis z programu Ewy Wachowicz "Ewa Gotuje"

Sernik na zimno w pucharkach. Składniki

  • 500 g waniliowego serka homogenizowanego
  • ½ łyżeczki żelatyny
  • 100 ml wody
  • kilka truskawek
  • kilka okrągłych biszkoptów

Dekoracja

  • biszkopty
  • truskawki
  • mięta
Lekki deser Ewy Wachowicz - sernik na zimno w pucharku
Lekki deser Ewy Wachowicz - sernik na zimno w pucharkumateriał partnera

Sposób przygotowania sernika na zimno w pucharkach

  1. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Odstawić do przestudzenia. 
  2. Serek przełożyć do miski. Wlać żelatynę i wymieszać. 
  3. Truskawki pokroić na kawałki. 
  4. Do pucharków nałożyć trochę serka, pokruszyć nieco biszkoptów, nałożyć truskawki a na truskawki serek. 
  5. Wstawić do lodówki, by deser stężał. 
  6. Udekorować całymi biszkoptami, truskawkami i miętą.

Polecamy również: 

Ewa Wachowicz
Ewa Wachowiczmateriały prasowe