Serowe racuszki z papryką
Aktualizacja
Szybkie i smaczne danie.
- Składniki na 4 porcje:4 jajka
- 250 g twarożku
- 50 ml mleka
- 125 g kaszy manny
- sól
- gałka muszkatołowa
- po jednej zielonej, żółtej i czerwonej papryce
- 1 cebula
- 1,5 łyżki oleju
- 1 łyżka słodkiej papryki
- 100 ml bulionu
- pieprz
- zioła do dekoracjiPrzygotowanie:
Żółtka, wymieszać z twarożkiem, mlekiem i kaszą. Doprawić solą i gałką muszkatołową. Odstawić na 10 minut do napęcznienia. Na oleju podsmażyć najpierw pokrojoną w kostkę cebulę, a następnie oprószyć ją słodką papryką, zalać bulionem. dodać pokrojone na kawałki papryki i dusić jeszcze 10 minut. Doprawić solą i pieprzem. Białka ubić na sztywną pianę i wmieszać do masy serowej. Z ciasta usmażyć na pozostałym oleju 12 racuchów. Podawać z papryką. Dekorować ziołami.
Czas przygotowania: 30 minut
Jedna porcja zawiera: 1380 kJ/330 kcal