Spraw, by awokado nie ciemniało. Wykorzystaj sprawdzony sposób pań domu

Awokado jest bogate w błonnik, które korzystnie działa na odchudzanie
Awokado jest bogate w błonnik, które korzystnie działa na odchudzanie123RF/PICSEL

Czemu warto jeść awokado?

Co zrobić, by awokado nie ciemniało?

Awokado ma maślany smak i jest bardzo zdrowe
Awokado ma maślany smak i jest bardzo zdrowe123RF/PICSEL

Pasta z awokado na kanapki - przepis

  • dwa dojrzałe awokado,
  • pół cebuli, drobno posiekanej,
  • ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę,
  • łyżka soku z limonki,
  • łyżka posiekanej kolendry,
  • sól i pieprz do smaku.
  1. Awokado przekrój na pół i usuń pestkę. Następnie wyjmij miąższ łyżką i umieścić go w misce.
  2. Dodaj do miski drobno posiekaną cebulę i czosnek.
  3. Wyciśnij sok z limonki oraz dodaj sól i pieprz do smaku.
  4. Wszystko dokładnie wymieszaj widelcem lub blenderem, aż uzyskasz jednolitą konsystencję.
  5. Dodaj posiekaną kolendrę i jeszcze raz dokładnie wymieszać. Smacznego!
„Zdrowie na widelcu”: Tylko jedna łyżeczka soli dziennie. Czym zastąpić słone przekąski?Polsat CafePolsat Cafe