Sprawdzony przepis na marynowane rzodkiewki

Marynowane rzodkiewki charakteryzują się lekko pikantnym smakiem
Marynowane rzodkiewki charakteryzują się lekko pikantnym smakiem123RF/PICSEL
  • 2 duże i długie rzodkiewki (lub 4 mniejsze),
  • ¾ szklanki białego octu,
  • ¼ szklanki wody,
  • 2 ząbki czosnku (obrane ze skórki, ale w całości),
  • 1 łyżeczka soli,
  • 1 łyżeczka cukru,
  • ¼ łyżeczki pieprzu ziarnistego (czarny lub kolorowy),
  • 1 mała suszona papryczka chili (około 7 cm długości),
  • wysterylizowany słoik z nakrętką

Jak zrobić marynowane rzodkiewki

Marynowane rzodkiewki należy spożyć w ciągu miesiąca od daty ich zamarynowania
Marynowane rzodkiewki należy spożyć w ciągu miesiąca od daty ich zamarynowania123RF/PICSEL
Zdanowicz pomiędzy wersami. Odc. 16: Oskar CymsKatarzyna ZdanowiczINTERIA.PL
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?