Strudel z kapustą i grzybami

Strudel z kapustą i grzybami to wytrawna wersja tej pysznej potrawy
Strudel z kapustą i grzybami to wytrawna wersja tej pysznej potrawy 123RF/PICSEL

Składniki

8-10 porcji

  • 5 arkuszy ciasta filo
  • 10 dag roztopionego masła
  • 75 dag kapusty (biała lub czerwona)
  • 1 mała cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 małe jabłko
  • 1 łyżka octu winnego lub soku z cytryny
  • szczypta zmielonych goździków
  • 1-2 łyżki cukru
  • 15 dag sera feta
  • 20 dag grzybów (mogą być pieczarki)
  • 2 łyżki oleju
  • sól i pieprz.
"Ewa gotuje": Jabłka zapiekane z serem i żurawinąPolsatPolsat
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?