Sycąca pizza bez spodu

Aktualizacja

Sycąca pizza bez spodu to sposób na to, by zminimalizować ilość węglowodanów w diecie i nadal cieszyć się smakiem włoskiej przekąski. Pizza bez spodu jest zdrowsza, a równocześnie w niczym nie gorsza od tradycyjnej.

Pizza bez spodu? Niektórzy próbują podjąć to wyzwanie
Pizza bez spodu? Niektórzy próbują podjąć to wyzwanie123RF/PICSEL

Pizza bez spodu - przygotowanie

1. Na patelni podsmaż doprawione solą oraz pieprzem mięso mielone i przełóż do miski. To samo zrób z cebulą i pieczarkami. Mozzarellę zetrzyj, a jej połowę wymieszaj z wystudzonym mięsem.

2. Usmażone mięso rozłóż na formie do pieczenia pizzy i posmaruj przecierem pomidorowym. Na wierzch dodaj cebulę z pieczarkami i posyp drugą połową startej mozzarelli. Udekoruj kukurydzą konserwową i pokrojonymi oliwkami.

3. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni (grzanie góra-dół) i piecz przez około 25 minut.

Poznaj też inne przepisy:

Zobacz także:

"Ewa gotuje": Domowa czekolada z bakaliamiPolsat
INTERIA.PL
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas