Sycąca pizza bez spodu
Sycąca pizza bez spodu to sposób na to, by zminimalizować ilość węglowodanów w diecie i nadal cieszyć się smakiem włoskiej przekąski. Pizza bez spodu jest zdrowsza, a równocześnie w niczym nie gorsza od tradycyjnej.
Pizza bez spodu - przygotowanie
1. Na patelni podsmaż doprawione solą oraz pieprzem mięso mielone i przełóż do miski. To samo zrób z cebulą i pieczarkami. Mozzarellę zetrzyj, a jej połowę wymieszaj z wystudzonym mięsem.
2. Usmażone mięso rozłóż na formie do pieczenia pizzy i posmaruj przecierem pomidorowym. Na wierzch dodaj cebulę z pieczarkami i posyp drugą połową startej mozzarelli. Udekoruj kukurydzą konserwową i pokrojonymi oliwkami.
3. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni (grzanie góra-dół) i piecz przez około 25 minut.
Poznaj też inne przepisy:
Zobacz także: