Szpinak w zimowej diecie. Stabilizuje ciśnienie i usprawnia pracę mózgu

Szpinak wspiera pracę serca i poprawia koncetrację
Szpinak wspiera pracę serca i poprawia koncetrację123RF/PICSEL
  • Szpinak wzmacnia wzrok i chroni przed zwyrodnieniem plamki żółtej.
  • Warzywo to wspomaga odchudzanie i przyspiesza metabolizm.
  • Szpinak zaleca się chorującym na serce i kobietom w ciąży.
  • Liście szpinaku może jeść na surowo lub ugotowane na parze.

Jakie właściwości zdrowotne ma szpinak?

Pozytywny wpływ na układ sercowo-naczyniowy

Spożywanie szpinaku ma korzystny wpływ na serce
Spożywanie szpinaku ma korzystny wpływ na serce123RF/PICSEL

Zobacz również:

    Wsparcie pracy mózgu

    Warzywo na odchudzanie

    Szpinak przyspiesza metabolizm i pomaga schudnąć
    Szpinak przyspiesza metabolizm i pomaga schudnąć123RF/PICSEL

    Jak przygotować szpinak?

    1. Liście szpinaku dokładnie umyj, osusz i przełóż do sitka.
    2. W średniej wielkości garnku zagotuj wodę i połóż na nim sitko z warzywami.
    3. Gotuj go w ten sposób przed kwadrans, a następnie zdejmij z naczynia.
    „Zdrowie na widelcu”: Kuchnia śródziemnomorska. Ratunek dla sercaPolsat CafePolsat Cafe