Tajemny składnik w racuchach. Po smażeniu wprost rozpływają się na języku

Co dodać do racuchów, by zawsze wychodziły puszyste?
Co dodać do racuchów, by zawsze wychodziły puszyste?123RF/PICSEL

Rodzaje racuchów

Zobacz również:

    Racuszki na jogurcie - przepis

    Dodatek jogurtu naturalnego doda puszystości racuchom
    Dodatek jogurtu naturalnego doda puszystości racuchom123RF/PICSEL
    • 250 g jogurtu naturalnego
    • 3 jajka w temperaturze pokojowej
    • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    • 200 g mąki
    • 2-3 łyżki cukru pudru
    • szczypta soli
    • olej roślinny do smażenia
    1. Jogurt naturalny wlewamy do miski, dodajemy cukier i wbijamy jajka. Składniki łączymy ze sobą za pomocą trzepaczki lub miksera pracującego na niskich obrotach.
    2. W osobnym naczyniu mieszamy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz szczyptą soli, a następnie partiami dosypujemy do mokrych składników.
    3. Z połączenia wszystkich produktów powinna powstać gęsta i gładka masa. Na patelnię wlewamy olej, pilnując, by zakrył całe dno, i porządnie rozgrzewamy.
    4. Na skwierczący olej nakładamy łyżką lub chochelką porcję ciasta, a następnie smażymy z obu stron na złocisty kolor. Przed wyłożeniem na talerz odsączamy z nadmiaru tłuszczu za pomocą ręcznika papierowego.

    Z czym podawać puszyste placuszki?

    Bezglutenowe racuchy - szybki i prosty przepisInteria KulinariaInteria Kulinaria