Ten napój jest na wagę złota. Pij jak najczęściej

InteriaKobieta Redakcja

Szklany słoiczek wypełniony białym, kremowym jogurtem naturalnym ustawiony na czerwono-białej kraciastej ściereczce na jasnym tle.
Kefir jest źródłem probiotyków, witamin i minerałów. Warto spożywać go regularniedigifoodstock.com123RF/PICSEL

Spis treści:

  1. Dlaczego warto jeść kefir?
  2. Jak wykorzystać kefir w kuchni?
  3. Kefir w wersji wytrawnej. Z czym go łączyć?

Dlaczego warto jeść kefir?

Zobacz również:

Jak wykorzystać kefir w kuchni?

Kilka chrupiących placków ziemniaczanych podanych na brązowym talerzu z porcjami śmietany na wierzchu; całość ustawiona na drewnianym stole.
Placki ziemniaczane z dodatkiem kefiru są mniej kaloryczne, bo nie wchłaniają tak dużo tłuszczuLEONID SHTANDEL123RF/PICSEL

Kefir w wersji wytrawnej. Z czym go łączyć?

Kolorowa sałatka z plasterkami ogórka, jajeczek przepiórczych, kawałkami marchewki, kukurydzą, czerwonej kapusty i sałatą na jasnym talerzu, trzymanym przez dwie ręce.
Poznaj przepisy, które łączą smak, zdrowie i domowe ciepłoCanvaProINTERIA.PL
Zdanowicz pomiędzy wersami. Odc. 153: Karolina WiguraINTERIA.PL
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?