Ten przepis na pączki to prawdziwy hit. Nie zgadniesz, co dodają do nich Włosi

Aktualizacja
Włoskie pączki to puszysty wyrób z ciasta drożdżowego z dodatkiem … purée ziemniaczanego
Włoskie pączki to puszysty wyrób z ciasta drożdżowego z dodatkiem … purée ziemniaczanego123RF/PICSEL

Pączki: przepis prosto z Włoch. Dłużej zachowają świeżość

Dodatek spirytusu sprawia, że pączki nie chłoną tłuszczu
Dodatek spirytusu sprawia, że pączki nie chłoną tłuszczuhelgaq123RF/PICSEL
  • 500 g mąki pszennej
  • 200 g purée ziemniaczanego
  • 80 g cukru
  • 100 g masła
  • 100 g mleka
  • 3 jajka
  • 25 g świeżych drożdży
  • szczypta soli
  • skórka starta z 1 cytryny oraz łyżka wódki lub 2 łyżki likieru cytrynowego Limoncello

Tłusty czwartek we Włoszech. Jest pięknie i smacznie

Przepis na hiszpańskie pączki