To kulinarna duma Węgrów. Banalny przepis, ale smak i aromat jedyne w swoim rodzaju

Natalia Jabłońska

Natalia Jabłońska

Paprykarz z kurczaka to klasyka kuchni węgierskiej
Paprykarz z kurczaka to klasyka kuchni węgierskiej123RF/PICSEL

Węgierki paprykarz z kurczaka - składniki

  • 2 łyżki oleju roślinnego lub oliwy,
  • 3 udka z kurczaka lub mięso z udka bez kości,
  • 2 cebule,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 3 łyżki węgierskiej, mielonej papryki,
  • 300 ml bulionu drobiowego,
  • 250 ml śmietany 30 proc.,
  • 1 łyżka mąki,
  • sól.

Węgierki paprykarz z kurczaka - przepis

"Ewa gotuje": KimchiPolsat
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?