Mąż ciągle prosi o to danie z PRL-u. Ja jednak mam obawy

Natalia Jabłońska

Natalia Jabłońska

Ozorki w sosie chrzanowym to popularna potrawa z czasów PRL
Ozorki w sosie chrzanowym to popularna potrawa z czasów PRL123RF/PICSEL

Ozorki w sosie chrzanowym - składniki

  • 4 ozorki wieprzowe,
  • włoszczyzna,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 4 ziarna ziela angielskiego,
  • 3 liście laurowe,
  • sól,
  • pieprz,
  • 2 łyżki mąki pszennej,
  • 2 łyżki masła,
  • 125 ml śmietany,
  • 4 łyżki startego chrzanu,
  • 1 łyżka musztardy,
  • natka pietruszki.

Ozorki w sosie chrzanowym - przepis

"Ewa gotuje": Pierogi z kimchiPolsat