To ziele zastąpi kostkę rosołową. Usuwa złogi toksyn z jelit

Lubczyk to dużo więcej niż akcent niedzielnego rosołu
Lubczyk to dużo więcej niż akcent niedzielnego rosołu123RF/PICSEL

Lubczyk - co to za roślina?

Zielone liście lubczyku

Zobacz również:

    Wartości odżywcze liści lubczyku

    Alternatywą dla świeżego lubczyku jest wersja suszona
    Alternatywą dla świeżego lubczyku jest wersja suszona123RF/PICSEL

    Do czego dodawać liście lubczyku?

    Zobacz również:

    Korzeń lubczyku cennym surowcem zielarskim

    Rzadko sięgamy po korzeń lubczyku, a ze względów zdrowotnych naprawdę warto
    Rzadko sięgamy po korzeń lubczyku, a ze względów zdrowotnych naprawdę warto123RF/PICSEL

    Jak przygotować wywar z korzenia lubczyku?

    1. Wystarczy zalać tę porcję ziela 250 ml zimnej wody i całość doprowadzić do wrzenia. 
    2. Następnie zmniejszyć płomień i gotować jeszcze przez kwadrans. Po przecedzeniu i przestudzeniu wywar jest gotowy do spożycia. 
    3. Zaleca się picie 1-2 szklanek w ciągu doby.
    Ratunek dla wątroby. Dostępne i tanie warzywa oraz ziołaINTERIA.TVInteria.tv
    Oceń artykuł
    Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?