Uniwersalne i zdrowe smarowidło do chleba. Przygotujesz w kwadrans

Pasta z tuńczyka ułatwi komponowanie codziennego jadłospisu. Zdjęcie ilustracyjne
Pasta z tuńczyka ułatwi komponowanie codziennego jadłospisu. Zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Wszechstronna pasta z tuńczyka

Szybki przepis dla zabieganych

Zobacz również:

    Przepis na pastę z tuńczyka i awokado

    • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    • 1 awokado
    • 1 jajko
    • 1 łyżeczka musztardy
    • świeży szczypiorek
    • odrobina soku z cytryny
    • sól i pieprz do smaku
    Awokado to sekretny składnik pasty
    Awokado to sekretny składnik pasty123RF/PICSEL
    1. Jajko ugotuj na twardo. Po przestudzeniu pozbądź się skorupki i pokrój w drobną kostkę.
    2. Umyj i osusz szczypior, następnie poszatkuj. Tuńczyka wyjmij z puszki i rozdrobnij widelcem.
    3. Awokado przetnij na pół, wydrąż miąższ, przełóż do miski i skrop sokiem z cytryny. Dzięki temu nie będzie ciemniał.
    4. Połącz owoc z tuńczykiem, jajkiem i szczypiorem. Mieszając, dodaj musztardę oraz przyprawy.
    5. Ucieraj do momentu uzyskania jednolitej masy.

    Prezencja ma znaczenie