W PRL-u Polacy zajadali się nią na potęgę. To skarbnica zdrowia

Aleksandra Tokarz

Oprac.: Aleksandra Tokarz

emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Lubię to
like
Super
relevant
669
Udostępnij
Jak zrobić prawdziwą chałwę? Przysmak z PRL-u to skarbnica zdrowia
Jak zrobić prawdziwą chałwę? Przysmak z PRL-u to skarbnica zdrowiaCanva ProINTERIA.PL

Czy można samemu zrobić chałwę? Powrót do smaków dzieciństwa

Jaka chałwa jest najzdrowsza? Dodaj do swojego menu

Czy można samemu zrobić chałwę? Powrót do smaków dzieciństwa
Czy można samemu zrobić chałwę? Powrót do smaków dzieciństwa123RF/PICSEL

Czy prawdziwa chałwa jest zdrowa? Niektórzy powinni z niej zrezygnować

Domowa chałwa. Smak dzieciństwa we własnej kuchni

  • 20 dag ziaren sezamu
  • 3 łyżki miodu
  • dodatkowo: cukier waniliowy i garść migdałów lub pistacji
  1. Ziarna sezamu uprażyć na suchej patelni na małym ogniu, często mieszając, by ich nie zrumienić.
  2. Gdy ziarna zaczną zmieniać kolor, przesypać do miski i wystudzić.
  3. Ziarna zmiksować partiami na proszek - przy pomocy moździerza lub młynka do kawy.
  4. Dodać miód. Starannie wymieszać, pod koniec dodając wybrane dodatki.
  5. Z masy uformować wałek, owinąć go folią i odstawić do lodówki na kilka godzin. Gotowe!
Odchudzający koktajl z owocówInteria KulinariaInteria Kulinaria
zdjęcie
emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
329
Super
relevant
155
Hahaha
haha
101
Szok
shock
37
Smutny
sad
30
Zły
angry
17
Lubię to
like
Super
relevant
669
Udostępnij
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Przejdź na