Pasta jajeczna z pysznym dodatkiem. Klasyk wzbogacony nowym smakiem

Przygotowanie pasty jajecznej jest niezwykle proste i zajmuje niewiele czasu
Przygotowanie pasty jajecznej jest niezwykle proste i zajmuje niewiele czasu123RF/PICSEL

Pasta jajeczna na śniadanie. Wartościowe smarowidło

Przepis na pastę jajeczną z pomidorami

Pasta jajeczna
Pasta jajeczna123RF/PICSEL
  • 5 ugotowanych jajek na twardo, 
  • suszone pomidory (4-5 sztuk),
  • 2 łyżki majonezu,
  • 1 łyżeczka musztardy,
  • sól,
  • pieprz.
  1. Ugotowane, ostudzone i obrane jajka należy pokroić w drobną kostkę. Można je również zetrzeć na tarce, by pasta miała inną konsystencję.
  2. Suszone pomidory odsączyć z oleju i drobno posiekać.
  3. Pokrojone składniki przełożyć do miski, dodać majonez lub opcjonalnie jogurt naturalny i musztardę.
  4. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
zdjęcie
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?