Reklama

Reklama

Wegański bigos z tofu

Tradycyjne polskie danie w bezmięsnej odsłonie. Wędzone tofu zamiast słoniny i paprykowe kiełbaski z powodzeniem zastąpią mięso w staropolskiej potrawie.


Czas przyrządzenia: około godziny

Składniki

  • 1 kg kapusty kiszonej
  • Marchewka
  • Cebula
  • 0,5 l bulionu warzywnego
  • Mały słoiczek przecieru pomidorowego
  • Szklanka passaty pomidorowej
  • Sos sojowy
  • Papryka wędzona, kminek, kumin rzymski, ziele angielskie, liście laurowe

Przygotowanie:

Reklama

Cebulę pokroić drobno, zeszklić na patelni z dodatkiem tartej marchewki i wędzonej papryki

Kapustę wypłukać, poszatkować i dusić w wysokim garnku zalaną bulionem z przyprawami. Gdy zmięknie dodać przecier i passatę, doprawić sosem sojowym.

Tofu pokroić w kostkę, kiełbaski na plastry, podsmażyć na patelni. Dodać do garnka, wymieszać. Podawać ze świeżym chlebem lub ziemniakami

Darmowy program – rozlicz PIT 2020


Dowiedz się więcej na temat: wege | bigos

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje