Wegański bigos z tofu

Aktualizacja

Wegański bigos z tofu to tradycyjne polskie danie w bezmięsnej odsłonie. Wędzone tofu zamiast słoniny i paprykowe kiełbaski z powodzeniem zastąpią mięso w staropolskiej potrawie. Wegański bigos z tofu jest pyszny!

bigos
bigos123RF/PICSEL

Wegański bigos z tofu - przygotowanie

Cebulę pokroić drobno, zeszklić na patelni z dodatkiem tartej marchewki i wędzonej papryki

Kapustę wypłukać, poszatkować i dusić w wysokim garnku zalaną bulionem z przyprawami. Gdy zmięknie dodać przecier i passatę, doprawić sosem sojowym.

Tofu pokroić w kostkę, kiełbaski na plastry, podsmażyć na patelni. Dodać do garnka, wymieszać. Podawać ze świeżym chlebem lub ziemniakami.

Sprawdź też inne bezmięsne przepisy:

"Ewa gotuje": Krem z kiszonych ogórkówPolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas