Wieczorem włóż do chlebaka jedną rzecz. Rano chleb będzie świeży i miękki

Właściwe przechowywanie chleba zapobiegnie marnowaniu żywności
Właściwe przechowywanie chleba zapobiegnie marnowaniu żywności123RF/PICSEL

Jak przechowywać chleb, żeby nie pleśniał?

Jak odświeżyć bułki i chleb?INTERIA.TVInteria.tv

Czy chleb można przechowywać w lodówce?

Co zrobić, by chleb dłużej zachował świeżość? Przydatne triki

Zobacz również:

    Jak mrozić chleb?

    Przed mrożeniem zaleca się pokroić chleb
    Przed mrożeniem zaleca się pokroić chleb123RF/PICSEL
    • Nadmiar pieczywa zamrażaj, gdy jest świeże. Dziel je na mniejsze porcje, które wykorzystasz na bieżąco — bez rozmrażania całego bochenka.
    • Kromki umieszczaj w woreczkach przeznaczonych do mrożenia lub w papierowych torebkach. Uchronisz chleb przed wysychaniem.
    • Nigdy nie rozmrażaj pieczywa w mikrofalówce. Zaleca się umieścić je w temperaturze pokojowej.
    • Chleb w zamrażalniku można przechowywać do trzech miesięcy.
    Oceń artykuł
    Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?