Wieprzowina po meksykańsku - Maciej Kuroń
Na jedną osobę: 200 g polędwiczki wieprzowej lub schabu. Bejca: pół łyżeczki sproszkowanego chili; 1 łyżeczka soku z limonki; szczypta zmielonego kminku; 30 ml oleju; 3 ząbki czosnku; sól, pieprz.
Z podanych składników przygotowujemy bejcę: czosnek drobno siekamy, mieszamy z olejem i z przyprawami. Kotlety smarujemy z obu stron bejcą i odstawiamy w chłodne miejsce przynajmniej na pół godziny.
Grillujemy po 10 minut z każdej strony, smarując je resztkami bejcy.
Podajemy z guacamole i sałatką z różnokolorowej fasoli.
Przepis pochodzi z książki Macieja Kuronia pt. "Grill. Potrawy z rusztu i ogniska"
Znasz lepszy przepis? Przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!