Wiosenna sałatka z rzodkiewką siostry Anastazji. Hit tegorocznej Wielkanocy

Siostra Anastazja proponuje podać jajka w połączeniu z chrupiącą rzodkiewką
Siostra Anastazja proponuje podać jajka w połączeniu z chrupiącą rzodkiewką123RF/PICSEL

Wielkanocne sałatki. Na stole nie tylko jarzynowa

Zobacz również:

    Rzodkiewka stanowi zdrową przekąskę
    Rzodkiewka stanowi zdrową przekąskę 123RF/PICSEL

    Sałatka wielkanocna z rzodkiewek. Przepis siostry Anastazji

    • 2 pęczki rzodkiewek,
    • pęczek szczypiorku,
    • 3-4 jajka,
    • pół cebuli,
    • serek wiejski,
    • sól,
    • pieprz.
    1. Pierwszym krokiem jest ugotowanie jajek na twardo. Po ostudzeniu i obraniu pokroić je w drobną kostkę.
    2. Następnie należy pokroić cebulę oraz szczypiorek.
    3. Rzodkiewki najlepiej zetrzeć na tarce. Opcjonalnie można je pokroić w drobną kostkę lub cienkie plasterki.
    4. Pokrojone składniki należy przełożyć do jednej miski i dodać do nich serek wiejski.
    5. Wszystko należy dokładnie wymieszać i doprawić do smaku.