Włoska kanapka z twarożkiem
Aktualizacja
Włoska kanapka z twarożkiem to świetny pomysł na śniadanie. Twarożek z chrupiącą rzodkiewką i intensywnym smakiem młodej cebulki to klasyk, ale nie zaszkodzi mu odrobina południowej fantazji. Wystarczy zastąpić ostre rzodkiewki cierpką oliwką, a twaróg zamienić na słoną fetę. Tak powstaje włoska kanapka z twarożkiem!
Włoska kanapka z twarożkiem - przygotowanie
Ser przy pomocy widelca rozgniatamy w miseczce. Warto dolać odrobinę oliwy, tak by stał się gładszy, o lepszej konsystencji.
Oliwki i zioła siekamy na drobno, łączymy z serem i jeszcze raz mieszamy.
Gotową pastę kanapkową warto poprószyć świeżo mielonym pieprzem. I uwaga: nie przesadźmy z solniczką - ser feta sam w sobie ma głęboko słony smak.
Sprawdź też inne śniadaniowe przepisy:
Zobacz również: