Wyrzucasz skórki z bobu? To błąd. W kilka chwil przygotujesz smaczną przekąskę

Natalia Jabłońska

Natalia Jabłońska

Co zrobić ze skórkami z bobu? Przypraw i wsadź do piekarnika. Palce lizać
Co zrobić ze skórkami z bobu? Przypraw i wsadź do piekarnika. Palce lizać123RF/PICSEL

Dlaczego warto jeść bób?

Bób obniża ryzyko wystąpienia choroby wieńcowej i stabilizuje poziom cukru we krwi
Bób obniża ryzyko wystąpienia choroby wieńcowej i stabilizuje poziom cukru we krwi123RF/PICSEL

Co zrobić ze skórkami z bobu? Smaczna przekąska, której nie sposób odmówić

  • 2 szklanki gotowanych skórek bobu,
  • 30 ml oliwy z oliwek,
  • 2 łyżki mieszanki przypraw: słodkiej papryki, chili, czosnku granulowanego, cebuli w proszku, rozmarynu, oregano, suszonych pomidorów, soli i pieprzu.
Atrakcje na Majorce. Czy warto udać się do delfinarium?INTERIA.PL
zdjęcie
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?