Wystarczy dodać do ziemniaków. Purée bez grudek gwarantowane

Tomasz Kromp

Jak przyrządzić aksamitne puree ziemniaczane?
Jak przyrządzić aksamitne puree ziemniaczane?stepanishchev va stepanishchev va123RF/PICSEL

Spis treści:

  1. Wybór odpowiednich ziemniaków to sekret kremowego puree
  2. Co dodać, żeby purée było aksamitne?
  3. Ubijanie ziemniaków na purée. Techniki i narzędzia, które działają najlepiej
  4. Najczęstsze błędy przy robieniu purée

Wybór odpowiednich ziemniaków to sekret kremowego puree

Co dodać, żeby purée było aksamitne?

Ubijanie ziemniaków na purée. Techniki i narzędzia, które działają najlepiej

Najczęstsze błędy przy robieniu purée

Porcja kremowego puree ziemniaczanego w misce, udekorowana świeżymi drobno posiekanymi szczypiorkiem, w tle warzywa i dzbanek ze śmietaną.
Idealne w smaku i konsystencji puree ziemniaczane to prawdziwy przysmak w polskiej kuchni africaimages.com (Olga Yastremska, Africa Images)123RF/PICSEL

Zobacz również:

"Ewa gotuje": Chłodnik ze szczawiuPolsat