Reklama

Reklama

Wytrawny dżem z papryki

Wytrawny dżem z papryki doskonale nadaje się mięs i wędlin. Jest to pyszna alternatywa dla surówki do obiadu. Koniecznie sprawdź nasz przepis na wytrawny dżem z papryki, gdyż może tak ci posmakować, że stanie się regularnym gościem na twoim stole.

Składniki

  • 4 duże papryki
  • 1 szklanka cukru
  • szczypta oregano
  • szczypta tymianku

Wytrawny dżem z papryki - przygotowanie

1. Papryki opłukać, rozkroić, oczyścić z ziaren, zmiksować. 

3. Przełożyć do garnka, dodać cukier i przyprawy, gotować na słabym ogniu, aż zgęstnieje. P

4. Przełożyć do salaterki, można zawekować w słoiku. Podawać na zimno lub na gorąco do pasztetów, wędlin i mięsa np. z indyka.

A może wolisz słodkie przetwory? Takie przepisy też mamy:

Dżem z winogron, jabłek i orzechów

Konfitura i dżem z jagód

Reklama

Świetny dżem truskawkowy

Zobacz również:

INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: papryka | Dżem | Wytrawny dżem z papryki | dodatki do mięs | weki | przetwory

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama