Za wysoki cukier? Dodaj do obiadu jeden produkt

Co zrobić z kapusty kiszonej, by oczarowała podniebienia?
Co zrobić z kapusty kiszonej, by oczarowała podniebienia?123RF/PICSEL

Czy kapusta kiszona jest zdrowa?

  • Kapusta kiszona wzmacnia układ odpornościowy.
  • Pomaga w obniżaniu poziomu złego cholesterolu we krwi.
  • Reguluje poziom glukozy.
  • Wykazuje działanie przeciwzapalne.
  • Sprzyja kondycji skóry — jej sprężystości i ładnemu kolorytowi.
„Zdrowie na widelcu”: Kiszona kapusta do bigosuPolsat CafePolsat Cafe

Co zrobić z kapusty kiszonej? Idealny dodatek do obiadu

  • 0,5 kg kiszonej kapusty,
  • 1 twarde jabłko,
  • 1 marchew,
  • 2 płaskie łyżeczki cukru,
  • 1 łyżeczka kminku,
  • 8 łyżek oleju roślinnego.
Surówkę z kiszonej kapusty zjesz ze smakiem
Surówkę z kiszonej kapusty zjesz ze smakiem123RF/PICSEL

Nieoczywiste wcielenie kapusty kiszonej — zaskocz swoich gości

  • 0,5 kg kiszonej kapusty,
  • 5-6 dużych pieczarek,
  • 1 cebuli,
  • 1 marchwi,
  • 1 jajka,
  • 4 suszonych daktyli lub śliwek,
  • 10 g cukru,
  • 2 łyżki oleju roślinnego,
  • 0,5 łyżeczki kminku,
  • 2 liście laurowe,
  • 4 ziarenka ziela angielskiego,
  • szczypty soli i pieprzu.
  • 2 kostki masła (400 g),
  • 600 g mąki pszennej,
  • 3 jajka,
  • 1 łyżeczka soli.

Dania z kapustą kiszoną

Zobacz również:

    Kto nie powinien jeść kapusty? Przeciwwskazania