Reklama

Reklama

Zapiekanka pasterska z soczewicą

Zapiekanka pasterska z soczewicą to prosty obiad z warzyw. Pożywna zapiekanka na bazie soczewicy zadowoli także zwolenników mięsa lubiących konkretne posiłki. Zapiekanka pasterska z soczewicą jest bardzo sycąca, a przy tym łatwa w przygotowaniu.

Składniki

  • 2 szklanki gotowanej soczewicy
  • Warzywa na rosół
  • Pęczek selera naciowego
  • Przecier pomidorowy
  • Ziemniaki
  • Sól, pieprz, gałka muszkatałowa
  • masło

Zapiekanka pasterska z soczewicą - przygotowanie

Warzywa pokroić w kostkę, wymieszać z soczewicą i przecierem pomidorowym. Całość wymieszać w naczyniu żarodopornym.

Ziemniaki ugotować, ubić z masłem na puree, posypać gałkę muszkatałową.

Tak przygotowaną masą przykryć warzywa. Całość wstawić do rozgrzanego piekarnika. Zapiekać w 180 stopniach.

Spróbuj też innych zapiekanek:

Zapiekanka chłopska z kapustą

Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem

Reklama

Zapiekanka makaronowa

Zobacz również:




Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy