Reklama

Reklama

Zupa toskańska

Toskańskie smaki słyną z lekkości i świeżości. W tej kuchni, biała fasolka zastępuje mięso, a dzięki innym składnikom dodanym do zupy jest lekkostrawna.

Składniki

  • pół szklanki fasoli białej z puszki
  • por
  • gałązka selera naciowego
  • cebula
  • marchewka
  • ćwiartka główki włoskiej kapusty
  • 2 ziemniaki
  • 2 pomidory
  • natka pietruszki
  • bazylia
  • makaron
  • tarty ser

Warzywa pokrój w kostkę, poszatkuj seler i kapustę. Fasolę odcedź z zalewy, przepłucz na sitku.

W garnku zagotuj wrzątek, wrzuć składniki i podgotuj, aż zmiękną warzywa. Pod koniec gotowania dodaj makaron i zioła. Gdy makaron będzie gotowy, dodaj pokrojonego w kostkę pomidora. 

Zupę podawaj gorącą z odrobiną parmezanu.

***

Zobacz także:

Rozlicz PIT online już teraz lub pobierz darmowy program

Reklama

INTERIA.PL

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: zupa | fasola

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje