Składniki na 4 porcje: - pierś z kurczaka (350 - 400 g z kością i skórą), - 2 marchewki, - kawałek imbiru (wielkości orzecha włoskiego), - 2 papryki chilli, - pół pęczka świeżej kolendry, - 100 g grzybów shitake, - 1 czerwona papryka, - 100 g kiełków sojowych, - 250 g kapusty pekińskiej, - puszka (ok. 314 ml) pędów bambusa, - łyżka oleju, - sól, - Sambal Oelek, - 100 g makaronu Przygotowanie: Zagotować litr wody. Do wrzątku włożyć pierś z kurczaka, jedną marchewkę, obrany imbir, chilli i gotować na małym ogniu pół godziny. Kapelusze grzybów ponacinać na krzyż. Paprykę pociąć w drobne paski. Kapustę pekińską pokroić w paski. Mięso wyjąć z zupy, zdjąć skórę i oddzielić od kości. Mięso pokroić a rosół przecedzić. Pozostałą marchewkę obrać i pokroić w plasterki. Na rozgrzanym oleju przesmażyć marchewkę, grzyby, paprykę, kiełki sojowe. Wszystko zalać rosołem, zagotować. Dodać makaron i gotować jeszcze 4-5 minut. Kapustę pekińską, pędy bambusa i mięso dodać 2 minuty przed końcem gotowania. Doprawić solą i Sambal Oelek.