Reklama

Reklama

Zupa ziemniaczana z pulpetami

Zupa tak sycąca, że wystarczy za cały obiad

Składniki:

  • 1 kg ryb słodkowodnych
  • pęczek włoszczyzny
  • po 2 łyżki masła i bułki tartej
  • 2 duże cebule
  • 4-5 ziemniaków
  • jajko
  • liść laurowy
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • sól, pieprz

Reklama

Przygotowanie:

1. Włoszczyznę oczyść. Ryby spraw, odrzuć kręgosłupy i większe ości. Ogony, głowy i płetwy zalej 2 litrami wody.

Dodaj włoszczyznę, przyprawy, gotuj 40 min. Przecedź. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę, dodaj do wywaru, ugotuj.

2. Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na maśle. Mięso ryb zmiel, dodaj jajko, cebulę i bułkę tartą, połącz, przypraw.

Z masy uformuj pulpeciki, obsmaż na oleju. Dodaj do zupy.


Dowiedz się więcej na temat: zupa | zupa ziemniaczana | przepis

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje