7 superfoods, które musisz znać. Wzmocnią odporność na jesień i zimę

Natalia Jabłońska

Natalia Jabłońska

Jedzenie superfoods może pomóc w wzmocnieniu odporności jesienią i zimą
Jedzenie superfoods może pomóc w wzmocnieniu odporności jesienią i zimą123RF/PICSEL

Co to są superfoods?

Imbir - naturalny antybiotyk

Imbir działa przeciwzapalnie i antybakteryjnie, dzięki czemu może pomóc w walce z przeziębieniem
Imbir działa przeciwzapalnie i antybakteryjnie, dzięki czemu może pomóc w walce z przeziębieniem 123RF/PICSEL

Czosnek - tarcza ochronna przed wirusami

Czosnek od stuleci uważany jest za naturalny lek w walce z przeziębieniem
Czosnek od stuleci uważany jest za naturalny lek w walce z przeziębieniem 123RF/PICSEL

Kurkuma - złote mleko dla zdrowia

Dla wzmocnienia odporności poleca się regularne picie ciepłego mleka z kurkumą
Dla wzmocnienia odporności poleca się regularne picie ciepłego mleka z kurkumą123RF/PICSEL

Jagody goji - moc antyoksydantów

Jagody goji posiadają wiele witaminy C, w związku z czym są idealnym produktem, który podnosi odporność
Jagody goji posiadają wiele witaminy C, w związku z czym są idealnym produktem, który podnosi odporność123RF/PICSEL

Spirulina - białkowa moc z wody

Spirulina bogata jest w białko, witaminy z grupy B, żelazo, a także antyoksydanty
Spirulina bogata jest w białko, witaminy z grupy B, żelazo, a także antyoksydanty 123RF/PICSEL

Migdały - chrupiąca dawka witaminy E

Migdały bogate są w witaminę E, która uznawana jest za jeden z najlepszych antyoksydantów
Migdały bogate są w witaminę E, która uznawana jest za jeden z najlepszych antyoksydantów 123RF/PICSEL

Kapusta kiszona - probiotyczna siła natury

Kapusta kiszona to naturalne źródło probiotyków, czyli bakterii, które wspierają układ odpornościowy
Kapusta kiszona to naturalne źródło probiotyków, czyli bakterii, które wspierają układ odpornościowy 123RF/PICSEL
Tomasz Schuchardt o rodzinnej miejscowości: Miałem jakiś kompleks pochodzeniaINTERIA.PL