Błyskawiczny obiad? 20 minut i kotlety już rozpływają się w ustach

Kotlety jajeczne to prawdziwy rarytas. Zrobisz je w kilka chwil
Kotlety jajeczne to prawdziwy rarytas. Zrobisz je w kilka chwil123RF/PICSEL

Kotlety jajeczne: Już w pracy będziesz o nich marzyć

Kotlety jajeczne: Składniki

  • 6 jajek
  • sól i pieprz
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  1. Najpierw gotujemy na twardo 5 jajek, studzimy w lodowatej wodzie i obieramy. 
  2. Następnie rozgniatamy je widelcem lub przeciskamy przez praskę. 
  3. Do masy dodajemy jajko surowe, dwie łyżki bułki tartej oraz przyprawy. 
  4. Całość mieszamy, formujemy kotlety, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na złoty kolor na rozgrzanej patelni. 

Kotlety jajeczne? Przepis modyfikuj

Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?