Chcesz zrzucić zbędne kilogramy? Dodaj ją do diety, a efekty pojawią się natychmiastowo

Zrzucanie zbędnych kilogramów to czasochłonny proces, który wymaga aktywności fizycznej oraz właściwej diety. Jak się okazuje, odchudzanie może być o wiele prostsze za sprawą jednego produktu, który uchodzi za niezwykle zdrowy. Dzięki niemu płaski brzuch pojawi się znacznie szybciej.

Osoby, które chcą się pozbyć nadprogramowych kilogramów, powinny się zajadać kapustą kiszoną
Osoby, które chcą się pozbyć nadprogramowych kilogramów, powinny się zajadać kapustą kiszoną123RF/PICSEL

Dieta odchudzająca – jak powinna wyglądać?

To oznacza, że zrzucanie zbędnych kilogramów powinno opierać się na dostarczaniu organizmowi odpowiedniej ilości kalorii, niezbędnych witamin oraz składników mineralnych. Wszystko po to, by nie zaburzać pracy organizmu i nie doprowadzić do jego wyczerpania.

Zbyt restrykcyjne diety negatywnie wpływają na zdrowie. Niektórzy decydują się na nie ze względu na szybkie tempo zrzucania kilogramów. Wbrew pozorom wiążę się to z efektem jo-jo, a także takimi problemami zdrowotnymi jak omdlenia, anemia, a także zaburzenia hormonalne.

Kapusta kwaszona to nie to samo co kapusta kiszona
Kapusta kwaszona to nie to samo co kapusta kiszona123RF/PICSEL

Co jeść, by schudnąć?

Jak się okazuje, osoby, które chcą się pozbyć nadprogramowych kilogramów, powinny się zajadać kapustą kiszoną. To prawdziwe bogactwo witamin A, B, C, E i K, a także minerałów takich jak wapń, sód, żelazo, cynk, miedź czy też magnez.

Kapusta kiszona jest źródłem błonnika, który odpowiada za uczucie sytości i przez to zapobiega podjadaniu. Poza tym jest niskokaloryczna. W 100 g ma mniej więcej 19 kalorii.

Spożywanie kapusty kiszonej pozytywnie wpływa na odporność organizmu oraz pracę układu pokarmowego. To jednak nie wszystko. Za sprawą zawartości naturalnych przeciwutleniaczy wykazuje ona również właściwości przeciwnowotworowe. Ponadto pozytywnie wpływa na pracę układu krwionośnego, a zawarte w niej bakterie mlekowe korzystnie wpływają na jelita.

Warto jednak pamiętać, że kapusta kwaszona to nie to samo co kapusta kiszona. W pierwszym przypadku nie zachodzi fermentacja, a więc nie ma mowy o obecności probiotyków. Kwaszenie odbywa się przy pomocy octu oraz cukru.

***

Co jeść i suplementować, żeby nie chorować? "Tajemnica odporności leży na talerzu"INTERIA.PL
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas