Reklama

Reklama

Cukier w saszetkach: Całe życie otwierasz go źle

Gdy w restauracjach zmawiamy kawę lub herbatę, często dostajemy do niej cukier w saszetkach. Chcąc posłodzić napój, odrywamy kawałek papierowej torebki i przechylamy ją w stronę kubka. Zdarza się, że podczas rozerwania saszetki, pojedyncze ziarenka rozsypują się na stół. Wszystko dlatego, że cukier w podłużnych, papierowych torebkach powinniśmy otwierać zupełnie inaczej. Jak?


Cukier w saszetkach: Tak nie powinnyśmy go otwierać!

Mogłoby się wydawać, że w otworzeniu saszetki z cukrem nie ma nic trudnego. Każdy z nas wykonuje tą czynności bezrefleksyjnie, zdając się na intuicję. Gdy chcemy posłodzić herbatę,  strzepujemy zawartość podłużnej saszetki i urywamy jej fragment. Następnie przesypujemy cukier do napoju. Kiedy pojawiają się komplikacje?

Zdarza się, że rozerwanie saszetki jest trudniejsze niż przewidywaliśmy. Szarpiąc podłużną torebkę możemy łatwo doprowadzić do jej uszkodzenia.  Wówczas cukier, który się w niej znajduje, rozsypie się na podłogę.  Jak uniknąć krępującej sytuacji? Wystarczy, że otworzymy saszetkę prawidłowo.  

Reklama


Zapamiętaj ten sposób! Cukier w saszetkach już nigdy się nie rozsypie

Jak się okazuje, większość z nas otwierając cukier w saszetkach popełnia błąd. Nie powinniśmy bowiem urywać fragmentu podłużnej torebki. Wystarczy, że ustawimy saszetkę nad filiżanką lub kubkiem i zegniemy ją na środku, zbliżając do siebie odległe końce. Wówczas cała zawartość cukru wysypie się wprost do pojemnika. To najprostszy sposób! 

***

Przeczytaj również: 


Pies w pracy. Czy to dobry pomysł?

Oto prezenty, które będziemy dostawać w tym roku

Sklepy otwarte 26 grudnia? Tu zrobisz zakupy w drugi dzień świąt

Zobacz również: 

INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: cukier

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje