Dietetyczka wskazała najzdrowsze ryby. Zmniejszają ryzyko chorób serca i wspomagają funkcjonowanie mózgu

Natalia Jabłońska

Natalia Jabłońska

Te ryby są najzdrowsze. Dietetyczka wskazała, jakie gatunki wybierać
Te ryby są najzdrowsze. Dietetyczka wskazała, jakie gatunki wybierać 123RF/PICSEL

Jakie substancje odżywcze zawierają ryby? Oto dlaczego warto je jeść

To jedne z najzdrowszych ryb świata. Niech nie zwiedzie nas ich niespozorny wygląd

Sardynki to skarbnica kwasów tłuszczowych omega-3
Sardynki to skarbnica kwasów tłuszczowych omega-3123RF/PICSEL

Tłusta ryba o wyśmienitym smaku. Najlepiej smakuje wędzona lub grillowana

Ta ryba ma właściwości antynowotworowe. Uważaj jednak na jej pochodzenie

To jedna z ulubionych ryb Polaków. Zmniejsza ryzyko chorób serca i udaru

Śledź to jedna z ulubionych ryb Polaków
Śledź to jedna z ulubionych ryb Polaków123RF/PICSEL

Zdrowa ryba z polskich rzek. To solidna porcja białka

  • witaminy A, B6, B12, C, D i E,
  • niacyna,
  • kwas pantotenowy,
  • tiamina,
  • ryboflawina,
  • kwas foliowy,
  • selen,
  • fosfor,
  • potas,
  • magnez,
  • miedź,
  • wapń,
  • żelazo. 
Prosty sposób na odchudzanie - domowa woda owsianaInteria KulinariaInteria Kulinaria