Koniec z kipiącymi potrawami. Wrzuć jeden produkt do garnka
Kipiące potrawy nieraz potrafią uprzykrzyć życie. Zwłaszcza jeśli akurat odejdziemy od kuchenki i nie zdążymy zmniejszyć gazu. Kipiące mleko czy zupa potrafią wyprowadzić z równowagi, ale sprawić, że będziemy tracić czas na czyszczenie kuchenki. Istnieje prosty sposób, by temu zaradzić.
Mleko, ryż, kasza, ziemniaki czy makaron mogą nam przysporzyć nieco kłopotów w trakcie gotowania. Powód? Kipienie. Oczywiście najczęściej dochodzi do niego wtedy, kiedy odejdziemy od kuchenki i zajmiemy się czymś innym.
Prosty trik na kipiące potrawy
Takie sytuacje potrafią wyprowadzić z równowagi nawet najbardziej doświadczonych kucharzy. Oprócz tego czeka nas również czyszczenie kuchenki.
Istnieje prosty trik, dzięki któremu zapomnisz o tym problemie. To banalny i skuteczny sposób, a my zaoszczędzimy czas, a gotowanie stanie się prawdziwą przyjemnością. Rozwiązanie problemu znajdziemy w zamrażarce.
Zobacz również:
Koniec z kipiącymi potrawami. Wrzuć ten produkt do garnka
Skutecznym sposobem na kipiące potrawy są kostki lodu. Wystarczy dodać kilka do garnka, dzięki czemu nie wykipi ani mleko, ani woda z gotowania ziemniaków.
To nie koniec prostych rozwiązań. Kolejnym sposobem, który stosowały nasze babcie, było posmarowanie brzegów masłem lub oliwą z oliwek. Sprawdzi się on i teraz - dzięki temu kipiąca potrawa zostanie w garnku, a nie wyleje się na naszą kuchenkę.
***