Naturalny "spalacz" tłuszczu za grosze. Pij dwa razy dziennie, a zobaczysz efekty
Latem ogromną popularnością cieszą się wszelkie naturalne wspomagacze odchudzania. Niektóre przyprawy, napoje, owoce czy warzywa są spożywane częściej i chętniej, bo mają wspomóc spalanie tłuszczu. Wśród tych naturalnych wyróżnia się szczególnie jeden specyfik - domowej roboty syrop odchudzający. Jak go przygotować?
Jakie produkty poprawią przemianę materii?
Wiosna i lato to czas, kiedy mnóstwo osób walczy o lepszą formę i sylwetkę. Piękna pogoda sprzyja regularnej aktywności fizycznej, a dostępność wielu sezonowych warzyw i owoców zachęca do przygotowywania zdrowych posiłków. Niekiedy jednak efekty widoczne są zbyt wolno, przez co tracimy zapał.
Aby podkręcić nieco metabolizm i przyspieszyć spalanie tkanki tłuszczowej warto również wzbogacić swój codzienny jadłospis o produkty, które zrobią to w naturalny sposób. Nie od dziś wiadomo, że podczas odchudzania dobrze dodawać do potraw przyprawy takie jak: cynamon, imbir, chilli czy kurkumę.
Poleca się również pić duże ilości wody, zieloną herbatę, a także koktajle z dodatkiem zielonych warzyw. Istnieje również jeden genialny specyfik wspomagający utratę kilogramów - domowy syrop. Jak go zrobić i w jakich ilościach pić, aby widoczne były efekty?
Jak przygotować domowy napój odchudzający?
Domowy syrop odchudzający jest bardzo prosty w przygotowaniu, a składniki łatwo dostępne i niedrogie. Potrzebne będą:
Przygotowanie:
Cytrynę umyj, obierz, przekrój na pół i wyciśnij z niej sok.
Domowy syrop odchudzający warto pić dwa razy dziennie - rano i wieczorem. Jednorazowo powinno być to ok. 50 ml.
Syrop odchudzający - jakie daje efekty?
Domowy syrop odchudzający nie dość, że jest smaczny to na dodatek świetnie podkręca metabolizm i wspomaga spalanie tłuszczu. Pektyny występujące w cytrynie dają ponadto uczucie sytości i przeciwdziałają podjadaniu między posiłkami. Pomogą ponadto pozbyć się toksyn z organizmu i sprawią, że układ trawienny będzie lepiej funkcjonował.