Naturalny "spalacz" tłuszczu za grosze. Pij dwa razy dziennie, a zobaczysz efekty

Latem ogromną popularnością cieszą się wszelkie naturalne wspomagacze odchudzania. Niektóre przyprawy, napoje, owoce czy warzywa są spożywane częściej i chętniej, bo mają wspomóc spalanie tłuszczu. Wśród tych naturalnych wyróżnia się szczególnie jeden specyfik - domowej roboty syrop odchudzający. Jak go przygotować?

Syrop na bazie imbiru i cytryny może zadziałać na organizm jak naturalny "spalacz"
Syrop na bazie imbiru i cytryny może zadziałać na organizm jak naturalny "spalacz"123RF/PICSEL

Jakie produkty poprawią przemianę materii?

Wiosna i lato to czas, kiedy mnóstwo osób walczy o lepszą formę i sylwetkę. Piękna pogoda sprzyja regularnej aktywności fizycznej, a dostępność wielu sezonowych warzyw i owoców zachęca do przygotowywania zdrowych posiłków. Niekiedy jednak efekty widoczne są zbyt wolno, przez co tracimy zapał.

Aby podkręcić nieco metabolizm i przyspieszyć spalanie tkanki tłuszczowej warto również wzbogacić swój codzienny jadłospis o produkty, które zrobią to w naturalny sposób. Nie od dziś wiadomo, że podczas odchudzania dobrze dodawać do potraw przyprawy takie jak: cynamon, imbir, chilli czy kurkumę.

Poleca się również pić duże ilości wody, zieloną herbatę, a także koktajle z dodatkiem zielonych warzyw. Istnieje również jeden genialny specyfik wspomagający utratę kilogramów - domowy syrop. Jak go zrobić i w jakich ilościach pić, aby widoczne były efekty?

Jak przygotować domowy napój odchudzający?

Domowy syrop odchudzający jest bardzo prosty w przygotowaniu, a składniki łatwo dostępne i niedrogie. Potrzebne będą:

Składniki

  • Cytryna
  • Świeży imbir
  • Laska cynamonu
  • Odrobina słodkiej papryki sproszkowanej

Przygotowanie:

  1. Cytrynę umyj, obierz, przekrój na pół i wyciśnij z niej sok.
  2. Pozostałe po wyciśnięciu części posiekaj na drobne kawałeczki i przełóż na patelnię.
  3. Kawałek imbiru (ok. 4-5 cm) obierz ze skórki, zetrzyj i dodaj do cytryny.
  4. Na patelnię dodaj również laskę cynamonu i zalej składniki wodą.
  5. Wszystko zagotuj, a następnie ostudź.
  6. Miksturę przelej przez sitko.
  7. Syrop połącz z wyciśniętym wcześniej sokiem z cytryny.
  8. Na koniec przypraw odrobiną sproszkowanej papryki słodkiej.

Domowy syrop odchudzający warto pić dwa razy dziennie - rano i wieczorem. Jednorazowo powinno być to ok. 50 ml.

Pektyny zawarte w syropie odchudzającym sprawiają, że zmniejsza się chęć podjadania między posiłkami
Pektyny zawarte w syropie odchudzającym sprawiają, że zmniejsza się chęć podjadania między posiłkami123RF/PICSEL

Syrop odchudzający - jakie daje efekty?

Domowy syrop odchudzający nie dość, że jest smaczny to na dodatek świetnie podkręca metabolizm i wspomaga spalanie tłuszczu. Pektyny występujące w cytrynie dają ponadto uczucie sytości i przeciwdziałają podjadaniu między posiłkami. Pomogą ponadto pozbyć się toksyn z organizmu i sprawią, że układ trawienny będzie lepiej funkcjonował.

Walka o ukraińskie dzieci. Pytają „Kim jest wujek Wowa?”AFP
INTERIA.PL
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?