Nigdy nie jedz takiego śniadania. Sprzyja tyciu i odkładaniu tłuszczu na brzuchu

Natalia Jabłońska

Natalia Jabłońska

Co warto jeść na śniadanie, a czego lepiej unikać?
Co warto jeść na śniadanie, a czego lepiej unikać? 123RF/PICSEL

Dlaczego śniadanie ma tak duże znaczenie?

Pączek - największy wróg płaskiego brzucha

Śniadanie to najważniejszy posiłek, w związku z czym warto wzbogacić go o składniki odżywcze
Śniadanie to najważniejszy posiłek, w związku z czym warto wzbogacić go o składniki odżywcze123RF/PICSEL

Jakie śniadanie będzie najlepszym wyborem?

  • jajka na różne sposoby - jajecznica, omlet czy jajka na miękko dostarczają pełnowartościowego białka i zdrowych tłuszczów,
  • owsianka z orzechami, nasionami i owocami - błonnik zawarty w płatkach owsianych wspomaga trawienie, a zdrowe tłuszcze z orzechów i nasion np. słonecznika zapewniają długotrwałą sytość,
  • kanapki z pełnoziarnistego pieczywa z twarogiem - to doskonałe źródło błonnika i białka, które pomoże kontrolować apetyt.
"Zdrowie na widelcu": Węglowodany na śniadanie. Na co zwracać uwagę?Polsat Cafe