Odtruwa organizm i poprawia wzrok. Niedoceniane warzywo o wspaniałych właściwościach

Kalarepa ma mnóstwo witamin i minerałów
Kalarepa ma mnóstwo witamin i minerałów123RF/PICSEL

Kalarepa — niepozorne warzywo o prozdrowotnych właściwościach

  • wapń,
  • miedź,
  • potas,
  • magnez,
  • żelazo. 
Faszerowana kalarepa - wyborna przekąskaInteria KulinariaInteria Kulinaria

Na co jeść kalarepę? Te osoby powinny włączyć ją do swojej diety

  • poprawia funkcjonowanie układu trawiennego,
  • neutralizuje wolne rodniki,
  • działa bakteriobójczo i grzybobójczo,
  • wspomaga funkcjonowanie wzroku, 
  • przeciwdziała zakwaszeniu organizmu,
  • zmniejsza ryzyko chorób serca,
  • obliża cholesterol,
  • stabilizuje poziom glukozy we krwi,
  • wspomaga odchudzanie. 
Kalarepa zawiera też szczawiany, powinny jej unikać osoby chore na kamicę nerkową
Kalarepa zawiera też szczawiany, powinny jej unikać osoby chore na kamicę nerkowąPicsel123RF/PICSEL

Jak jeść kalarepę? Sprawdzi się jako składnik dań oraz smaczna przekąska

Filharmonia zawitała do szpitala. Szumowski: Muzyka pomaga we wszystkimPolsat NewsPolsat News