Pij ten napój codziennie na czczo. Błyskawicznie poczujesz ulgę
Żelatyna od dawien dawna ma swoje zastosowanie lecznicze. Produkt ten polecany jest przede wszystkim dla osób, u których występuje ból stawów. Aby żelatyna mogła odpowiednio zadziałać, należy przestrzegać pewnych zasad jej spożywania. Tylko wtedy wpłynie zbawiennie na kości.
Spis treści:
Żelatyna - jakie ma właściwości?
Żelatyna to nic innego jak białko powstałe w wyniku zagotowania kolagenu pochodzenia zwierzęcego. Wykazuje właściwości żelujące i z tego powodu często wykorzystuje się ją do produkcji żywności, a także leków. Od wielu lat promuje się wypijanie rozpuszczonej w wodzie żelatyny jako remedium na osłabione, bolące stawy.
- dzięki zawartym w niej aminokwasom wspomaga odbudowę tkanki łącznej np. przy reumatoidalnym zapaleniu stawów
- korzystnie wpływa na kondycję włosów, zapobiega ich wypadaniu i łamaniu się
- wzmacnia paznokcie
- działa na skórę przeciwstarzeniowo
- wpływa pozytywnie na układ pokarmowy
- daje poczucie sytości
Żelatyna stosowana jest jako napój do picia, a także zewnętrznie - np. na włosy (zabieg laminacji) oraz skórę twarzy (domowej roboty maseczki). Jak przygotować żelatynowy napój i kiedy go wypijać, by zauważyć efekty jego działania?
Zobacz też: Kosztuje grosze, a działa jak luksusowy krem. Doskonale zadziała na zmarszczki wokół ust
Jak przygotować napój z żelatyny na stawy?
Napój na bazie żelatyny na bolące stawy jest bardzo prosty w przygotowaniu. Potrzebne będą następujące składniki.
Sposób przygotowania:
Składniki należy ze sobą dobrze wymieszać, a następnie odstawić na kilka godzin - najlepiej na całą noc. Warto też dodać kilka kropel soku z cytryny.
Żelatynę można również wymieszać z sokiem jabłkowym lub pomarańczowym - łyżka żelatyny na szklankę soku. Wówczas smak będzie o wiele lepszy.
Czytaj także: Laminowanie włosów: hit jesiennej pielęgnacji
Kiedy należy pić napój z żelatyny na stawy?
Aby żelatyna zadziałała na stawy, w przypadku połączenia jej z wodą napój należy spożywać na czczo przez kilka dni. Jeśli mieszasz ją z sokiem, taki roztwór dobrze wypić natychmiast po przygotowaniu.