Polacy zajadają się nią na potęgę. Taki wygląd to sygnał ostrzegawczy

Świeża, dobrze przyrządzona wątróbka to szereg korzyści dla naszego zdrowia
Świeża, dobrze przyrządzona wątróbka to szereg korzyści dla naszego zdrowia123RF/PICSEL

Dlaczego warto jeść wątróbkę?

  • wzmacniającą i chroniącą skórę witaminę A 
  • wspomagające system nerwowy witaminy z grupy B
  • jest także bogata w minerały takie jak miedź, cynk, magnez, wapń, żelazo i potas, oraz cenne dla budowy komórek białko
Na wątróbkę warto również zwrócić uwagę zaraz po obróbce termicznej
Na wątróbkę warto również zwrócić uwagę zaraz po obróbce termicznej123RF/PICSEL

Jak wybrać świeżą wątróbkę?

Zioła i owoce na odporność. Wśród nich jest... ananasInteria.tv
zdjęcie
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?