Sok z jagody kamczackiej. Wystarczy 50 ml dziennie, aby poczuć różnicę

Oprac.: Anna Gburek

Sok z jagody kamczackiej to prawdziwa bomba witaminowa!
Sok z jagody kamczackiej to prawdziwa bomba witaminowa! 123RF/PICSEL

Właściwości soku z jagody kamczackiej

Jagoda kamczacka
Jagoda kamczackaCanva ProINTERIA.PL

Zastosowanie prozdrowotne soku z jagody kamczackiej

Zobacz również:

    Ile dziennie pić soku z jagody kamczackiej?

    Jak zrobić sok z jagody kamczackiej?

    Sok z jagody kamczackiej
    Sok z jagody kamczackiejCanvaProINTERIA.PL

    Zobacz również:

      1. Kilogram jagód kamczackich zalej 0,5 l wody. 
      2. Następnie dodaj cukru, jego ilość dopasuj do swoich preferencji smakowych. 
      3. Na 1 kg owoców zaleca się 1 kg cukru, ale możesz użyć go także mniej, aby uzyskać mniej kaloryczny i orzeźwiający sok. Cukier możesz zastąpić także innym słodzikiem np. ksylitolem.  
      4. Owoce wraz z cukrem i wodą gotuj na małym ogniu przez 20 min
      5. Następnie wystudzony sok należy przelać przez gęste sito do butelek. 
      6. Jeśli chcesz przedłużyć jego świeżość, warto butelki z sokiem pasteryzować w wodzie lub piekarniku.  
      Prosty sposób na odchudzanie - domowa woda owsianaInteria KulinariaInteria Kulinaria