Tak kawę parzą Szwedzi. Wspomaga pracę wątroby, zmniejsza poziom cholesterolu

Kawa z jajkiem jest zdrowsza i smaczniejsza niż tradycyjnie parzona kawa. Poznaj jej właściwości
Kawa z jajkiem jest zdrowsza i smaczniejsza niż tradycyjnie parzona kawa. Poznaj jej właściwościkucingliarz123RF/PICSEL

Co to jest kawa po szwedzku? 

Kawa po szwedzku to kawa z jajkiem
Kawa po szwedzku to kawa z jajkiem 123RF/PICSEL

Jakie ma właściwości kawa po szwedzku? Dlaczego warto ją pić?

Jajko nadaje kawie kremową strukturą, a aromat kawy wysuwa się na pierwszy plan
Jajko nadaje kawie kremową strukturą, a aromat kawy wysuwa się na pierwszy plan123RF/PICSEL

Jak zrobić kawę po szwedzku?

  • 2 czubate łyżeczki kawy,
  • 1 jajko,
  • 2 szklanki wody.
„Demakijaż”: W show-biznesie jest od dziewiątego roku życia. Jak wspomina początki? Polsat CafePolsat Cafe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?