Czy w PRL jedzono zdrowo? Oto dania, które warto przywrócić do jadłospisu

Magda Kania

Magda Kania

emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Lubię to
like
Super
relevant
812
Udostępnij
Zupa szczawiowa była często spotykana na stołach w czasach PRL
Zupa szczawiowa była często spotykana na stołach w czasach PRL123RF/PICSEL

Kuchnia PRL, czyli jak zrobić coś z niczego 

Tani i zdrowy symbol PRL - zupa szczawiowa  

Zupa szczawiowa jest zdrowa i prosta w przygotowaniu. Dodaj do niej jaja ugotowane na twardo i jogurt grecki
Zupa szczawiowa jest zdrowa i prosta w przygotowaniu. Dodaj do niej jaja ugotowane na twardo i jogurt grecki123RF/PICSEL

Zobacz również:

Kultowe danie minionej epoki - ryba po grecku 

Ryba po grecku to bardzo zdrowe danie, które warto wprowadzić do diety
Ryba po grecku to bardzo zdrowe danie, które warto wprowadzić do diety123RF/PICSEL

Nieodłączny kulinarny element PRL - śledzie  

Śledzie często gościły na stołach w PRL. Są cennym źródłem kwasów omega 3
Śledzie często gościły na stołach w PRL. Są cennym źródłem kwasów omega 3CanvaProINTERIA.PL

Jedni ją uwielbiają, inni nienawidzą - kontrowersyjna wątróbka

Wątróbka jest bogatym źródłem żelaza.
Wątróbka jest bogatym źródłem żelaza. 123RF/PICSEL

Najważniejsza zaleta kuchni PRL 

Młoda kapusta duszona z pomidorami to proste, lecz bardzo zdrowe danie
Młoda kapusta duszona z pomidorami to proste, lecz bardzo zdrowe danie123RF/PICSEL
Video Player is loading.
Loaded: 0%
  • subtitles off, selected
Current Time 0:00
Duration -:-
Stream Type LIVE
reklama
dzięki reklamie oglądasz za darmo
"Rozmowy Kobiety": Po czym rozpoznać wypalenie zawodowe? Jeden sygnał jest kluczowy
Watermark Video
"Rozmowy Kobiety": Po czym rozpoznać wypalenie zawodowe? Jeden sygnał jest kluczowyinteriaINTERIA.PL
Przejdź na