To ciasto wiodło prym w święta w PRL-u. Znikało szybko ze stołu

Jakie ciasta były popularne w PRL-u w świątecznym czasie?
Jakie ciasta były popularne w PRL-u w świątecznym czasie? 123RF/PICSEL

Świąteczne słodkości rodem z PRL-u. Wiele z nich przetrwało do dziś

Zobacz również:

Egzotyczna nazwa banalnego wypieku. Polki ratowały się pomysłowością

Wymyślając dwukolorowe ciasto gospodynie wykazały się nie lada sprytem i kreatywnością
Wymyślając dwukolorowe ciasto gospodynie wykazały się nie lada sprytem i kreatywnością 123RF/PICSEL
  • 5 jajek
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 1 szklanka cukru1 szklanka oleju
  • 1 szklanka wody gazowanej lub mleka
  • 2 łyżki kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka esencji waniliowej
„Ewa gotuje”: Ciasto ucierane z kaszą mannąPolsat News
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?